Bár a látogatói létszámot korlátozni fogják, védettségi igazolvány nélkül is bejuthatunk a fizetős Tisza-tavi strandokra is.

A Tisza-tó szabadvizű strandjain az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a  10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” – mondta el Pataki Zsolt kérdésünkre az abádszalóki Tisza-tó Strand részéről.

A járványügyi szabályok szerint a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni

tisza-tó poroszló
tisza-tó poroszló
tisza-tó poroszló

Hol van a Tisza-tó?

A Tisza-tó Magyarország keleti régiójában a Tisza 404 fkm-e (Kisköre) és 440,5 fkm-e (Tiszabábolna) között, a Tisza hullámterében kialakított mesterséges víztározó.

Területe 127 km2, legnagyobb hossza 27 km, legnagyobb szélessége 6 km. Nagysága egyötöde a Balatonnak, de közel ötszöröse a Velencei-tónak. Duzzasztását a kiskörei vízlépcső 1973-as üzembe helyezése tette lehetővé, mely a Tisza magyarországi szakaszán a második vízlépcső.

Strandjai idén nyárra teljesen megújulva nyitnak meg.

Nézz utána itt még több infonak! Kattints!

Mi a helyzet a maszkokkal?

Legutóbbi információk szerint a szálláshelyek szabadtéri vendégterületein (teraszok, kertek, strandok) és a beltéri wellnessrészlegek közösségi tereiben (fitneszterem, bel- és kültéri medencék) nem kötelező maszkviselés, azonban a többi beltéri részeken, például az étkezőben az asztal elfoglalásáig, a recepción stb. még mindig fel kell venni a maszkokat.

 

TIPP! A felejthetetlen Tisza-tavi nyaralás = szuper strandok, közösen megélt élmények és egy tökéletes szállás! Az utóbbihoz válaszd a Tisza-tó első  bronz minősítésű, négycsillagos Családbarát panzióját Abádszalókon! Kattints ide!