Meddig tart még a fagyos idő a Tisza-tónál?

Szerencsénk volt az idei téllel, legalábbis így gondoltuk két héttel ezelőttig! Az enyhe időjárás miatt kevesebbet kellett fűteni, s csak néhány havas, hideg napot számoltunk. Azután, mikor már lelkesen várjuk a tavaszt, a tél megmutatta igazi, fagyos arcát… De meddig tart még a hideg?

Az előrejelzés szerint ma (pénteken) egész nap havazás várható a Tisza-tó térségében, a hőmérséklet a reggeli -6 C-ról estig -3 C-ra emelkedik; s ez marad szombat reggelig.

Szombat estére ismét lehűlés várható egészen -7 C-ig, de  csapadék már nem várható, s a szél ereje is csökken.

A továbbiakban vasárnap még mindig fagypont alatti hőmérséklettel kell számolnunk, de hétfőn délután már pluszra fordul a levegő hőmérséklete, ami jövő hét végéig már így is marad.

Jövő pénteken este viharos erejű szél hoz nekünk 10 C feletti meleget, s ezzel véget érhet az idei tél.

Pénteken kettős-fronti hatásra készülhetünk. A frontérzékenyek leginkább fejfájásra, migrénre, levertségre panaszkodhatnak majd. Felerősödhetnek a reumatikus, görcsös eredetű panaszok, de a fagyos időben a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is fokozódhatnak. A többfelé megélénkülő szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve hőérzetünk is lecsökken. Továbbra is öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély. Fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

KÖZLEKEDÉSMETEOROLÓGIA

Pénteken sokfelé várható havazás, ezért síkos, vizes, csúszós, hókásás, havas utakra egyaránt készülhetünk. Délen, délnyugaton ónos eső, fagyott eső is előfordulhat, és teheti jegessé az érintett útszakaszokat. A feltámadó keleties szél miatt helyenként hófúvás is megnehezítheti a közlekedők dolgát. A szél a járművek menetstabilitását is lecsökkentheti. Vezessünk fokozott óvatossággal, a télies útviszonyokat figyelembe véve! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Sokan gondolják, hogy télen felesleges eljönni a Tisza-tóhoz, mert nincs ott semmi látnivaló, úgyis minden zárva, sőt nagyon hideg van. Pedig Magyarország második legnagyobb tava csodás arcát mutatja a látogatóknak. Ez az a téli kirándulás, ahol zúzmara borítja a fákat, vagy leesik a hó és a végtelen fehérség a parti nádasokkal és a madarak hangjával párosulva kápráztatja el a természet és a Tisza-tó szerelmeseit.

Gyere a Tisza-tóra,

ahol télen is nagyszerű programok és páratlan látnivalók várnak!