Hatalmas, 300 méter hosszú és több emeletnyi magas műanyagpalack hegy várja a Tisza áradását Kárpátalján Rahónál.

Még mindannyiunkban elevenen él a 2019-es áradás milyen szeméthegyet “szállított” le a Tiszán egészen Kisköréig. Az akkor nagy felháborodást kiváltó tényekről itt írtunk korábban.

Az ár levonulása után a Vízügy szakemberei hónapokon át távolították el a több száz tonnányi szemetet a vízlépcső kapui elől.

HOL VAN A RAHÓ?

A Tisza folyó 962 km teljes hosszából 201 km-es szakasza található Kárpátalján, amelynek egyik forrásága a 49 km hosszú  Fekete-Tisza, a másik ága a 34 km hosszú Fehér-Tisza. A két ág Rahó felett egyesül.

КОЛЬОРОВІ БАКИ facebook csoportban osztott meg több fotót és két videót erről Viktor Buchynskyy, aki leírta, hogy a Szatmár-Beregben már jól ismert PET Kupa önkénteseivel mentek fel a Tisza felső szakaszára, és amit ott látott neki is rémisztő újdonság volt. A folyótól 20 méterre egy hatalmas műanyag szeméthegy tornyosult, ami körülbelül 300 méter hosszan és több emeletnyi magasan terült el. A videóban látszik, a szeméthalom mellett eltörpül a teherautó!

Mint Viktor írta, körülbelül 20-30 percet voltak a szeméthalom mellett, ez idő alatt három teherautónyi szemetet is hoztak az illegális lerakóhelyre.

Ez a hely Rahónál van, Európa földrajzi középpontján. 

Kárpátalján található szelektív hulladékfeldolgozó központ, amely megoldás lehet a problémára!

Szeptemberben nyitotta meg kapuit a szelektiv hulladékgyüjtö központ, ahol Beregszász és járása lakossága leadhatja a szelektált ujrahasznositó anyagokat: kartonpapírt ,müanyagot, üveget.

Forrás kép és szöveg: http://haromhatar.hu