A D-rex dinópark nagy szenzációként indult, de már néhány éve gazdátlanul árválkodtak a hatalmas őslények területén, azóta a látványosság ki sem nyitotta kapuit a Tisza-tó melletti kis faluban, Tiszaderzsen.

Már 2018-ban szembetűnő volt, hogy a tavaszi karbantartások elmaradnak, majd robbant a bomba: többé már nem nyit ki a D-Rex Dínópark. Hónapokig a szél tépázta kerítésén a díszletet, a gaz verte fel az egykori élményparkot, az óriási dinoszauruszok pedig ott árválkodtak a falu határában.

Ahogy erre számítani lehetett, eladósorba kerültek a monstrumok, és licitháború indult azért, hova költözzenek.

Hamarosan egy új turisztikai látványosság részeként találkozhat a közönség a tavaly még Tiszaderzsen ácsorgó dinoszauruszokkal.

Körülbelül egy hónapja megvásárolták, és Kisvárdára költöztették az őshüllőket, bár a dinókon meglátszik, hogy gazda nélkül tengették napjaikat, ezért igyekeznek kiállítható formába hozni őket.

Az egykori tiszaderzsi állatok a Kisvárdán épülő Cinemaqua Park szereplői lesznek, akiknek hiányoznak, itt találkozhatnak velük újra.

Milyen is lesz a kisvárdai Cinemaqua Park?

Cinemaqua Park  több különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály és érdeklődésű ember megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.

1) Az Üdvözlőtér és Hírességek utcája grandiózus filmes főutcai díszletek felhasználásával kialakított fogadótér a Stadion főbejáratához közel helyezhető el.

2) A Cinemaqua Palace képezi majd a mozipark főépületét, filmes múzeummal, panoptikummal, ereklyékkel és egyéb érdekességekkel. A főépület mögött a vadnyugati udvar víztoronnyal, aranymosó bányával, állat-karámmal és rodeó bikával várja a látogatókat.

3) „Gazdagon parkosított hercegnő-vár homlokzatba érkeznek a vendégek” – a Szülinap szigeten.

4) Varázs utca, ahol a fordított ház, a Kacsalábon forgó ház és a klasszikus táncoló-plafon ház is helyet kap.

5) A Sárkányváros a lovagvárak romantikájának és a trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegyét valósítja meg. Arénája alkalmas lovagi játékok, erő és ügyességi versenyek lebonyolítására.

6) „Klasszikus tortugai kalózváros” is épül vízi dodgemmel. A vízi dodgem családi verziójában a csatornáról induló elektromos dodgemhajó a vízpartot a színpadot érintve és a roncshajó testén át éri el. Itt van lehetőség egy kis vizes lövöldözésre, filmes vízi effektekre és kalózjáték-aktivitásokra is.

7) Twist Oliver és a tolvajok utcája „Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi. Füstös, koszos, sikátor…” „Ebben kerül elhelyezésre a Horror Ház felnőtteknek és a Szellem Katély a gyerekeknek (Scooby doo). A horror házban statiszták riogatnak, a Szellemkastélyban csak beépített díszletek és bábuk …– írják a dokumentumban.”

8) Underground szekció is lesz, ahol ipari külsőt idéző „szakadt” utcai sikátor és parkosított terület a kialakítva. Itt lehet lézerharcolni, paintballozni, ez lesz a „képregényhősök világa, ahol felbukkannak gengszterek, rosszfiúk, rendőrök”.

9) Jégvilág hajói negyedben „az északi sarkba fagyott felfedezőhajók jég, vagy tengeri világa” lesz a felhívás szerint.

10) Fury Road gokartpálya, vélhetően némi Mad Max beütéssel. „A jégvilág mögött vár a kietlen sivatag. A Hajók mögött a 4-es főút felé kialakított gokart pályán filmesen felturbózott apokaliptikus külsejű járművekkel lehet száguldozni – derül ki a leírásból.”