Látnivalók

Vissza
Horgászoknak!

Szeretné kipróbálni a Tisza-tavi horgászatot?

Az állami horgászjegy birtokában éves-, heti-, és napijegy váltható a Tisza-tóra. A horgászjegyek a tó körüli települések horgászboltjaiban szerezhetők be, vagy interneten rendelhetők a Tisza-tavi Sporthorgásztól.

Tisza-tavi Horgászmúzeum – Sarud

A magyar horgászatnak korábban nem volt olyan zarándokhelye, ahol a több, mint 350 000 horgász megismerkedhetett volna a horgászat múltjával, eszközeivel,neves képviselőivel. A Tisza-tavi Horgászmúzeum Magyarország első és egyetlen horgászmúzeuma.

A gyűjtemény, mely régi halászati-, horgászati eszközöket és  a témához kapcsolódó relikviákat mutat be, Sarudon várja a téma iránt érdeklődőket.

A múzeum alapdarabjai Gönczy György magángyűjteményéből származnak,  ezek egészültek ki magánszemélyek felajánlásával – hozzájárulva a horgászat, horgászeszközök fejlődésének bemutatásához.

A Horgászmúzeum szervesen illeszkedik a Tisza-tó attrakciói közé, hiszen a horgászok kedvenc időtöltésük mellett a Tisza-tavi Ökocentrumban megismerhetik a halak életét,Sarudon – csupán néhány kilométerre innen- megismerhetik nagyapáink horgászeszközeit, kiegészítő kellékeit.

 

Elérhetőségek

Cím: 3386 Sarud, Kossuth út 84

Telefon:  +36 30 949 6814