Az utolsó mohikán?

Magyarországnak ez az egyetlen vegyes használatú, egy pályás közúti – vasúti átkelője. Akik még nem jártak erre, elsőre kicsit ijesztő lehet, hogy a síneken kell az autóknak is közlekedni.

De nyugi! A forgalom szabályozottan jár, bakter felügyeli a sorompós-jelzőlámpás rendszert, hogy mindenki biztonsággal közlekedhessen a hídon.


A felújítás alatt lévő kiskörei Tisza-hidat a tervek szerint már jövő héten, május 14-től birtokba vehetik a közlekedők.

Közel kétmilliárd forintból újul meg Magyarország egyetlen egypályás, vegyes használatú, közúti és vasúti átkelője, amelyen május 14-től lehet ismét közlekedni.

Jelenleg a munkások a vasúti síneket szerelik az útpályán, ennek befejezését követően ér véget az óriási kerülő a Tisza-tó körül.

Az eredeti tervek szerint a vonatközlekedés csak november 17-éig szünetelt volna a hídon, ám a felújítás tovább tartott a tervezettnél.A munkák során ugyanis előre nem látható műszaki hibákat tártak fel.

A pótlóbuszok november 17-étől december 17-éig,illetve március 27. és május 14. között a Kiskörei Vízerőmű hídja felé kerülnek, mert a rekonstrukció megköveteli a híd lezárását a közúti forgalom elől is.

Fontos tudnivaló, hogy a részleges rekonstrukció nyomán a híd élettartama, üzemben tartásának ideje legalább 10-15 évvel meghosszabbodik.

Jelenleg így néz ki a felújított híd

 

.

.

.

Forrás:MTI/ Mészáros János