Látnivalók

Vissza

KALANDRA FEL!

Fedezd fel a csodás Tisza-tó növény-, és állatvilágát!

Séta a víz felett

1 500 lépés a Tisza-tó felett madármegfigyelő házakkal, pihenőszigettel és egy pazar kilátóval a Kis-Tiszára.

Tisza-tavi Vizisétány – Poroszló

Poroszlón találjuk a Tisza-tó első tanösvényét, melyet a 2016-os teljes felújítást követően a Hortobágyi Nemzeti Park üzemeltet. A másfél kilométer hosszú, vízre épített fahíd-rendszeren járva megismerjük a Tisza-tó gazdag növény és állatvilágát hozzáértő segítők közreműködésével.

A tanösvény kezdetére csónakokkal viszik be a látogatókat, melyek a Fűzfa Kikötőből indulnak. A Fűzfa Kikötő a 33-as út/Fűzfa Pihenőpark mellett található.

Benn, a sétaúton madármegfigyelő házak, kilátótorony a Kis-Tiszára, sőt, még egy kis sziget is található padokkal-asztalokkal, így a tízórai, vagy uzsonna kellemesen elkölthető.

A mindenhol megtalálható táblák tényleges segítséggel szolgálnak a természet felfedezéséhez, de a HNP munkatársai is nagyon felkészültek, így nem okoz gondot számukra, ha mi, vendégek arról érdeklődünk, milyen madár repült fel éppen a nádasból, vagy az milyen faj, amelyik “pincér-gúnyában” gubbaszt tuskón, faágakon a víz felett, de az itt honos növények megismerésében is segítségünkre vannak.

Kisgyermekkel érkezőknek: A fahíd rendszeren babakocsival lehet közlekedni, így kényelmesen bejárható az egész akkor is ha picivel, vagy totyogóssal érkezel.

 

 

Elérhetőségek

Cím: 3388 Poroszló, Fűzfa Kikötőből

Telefon: +36 30 863 2775