Nagykörűben, a cseresznyéről ismert Tisza-menti faluban épülő, közel 400 méter hosszú lombkoronasétány nyolc méter magasan vezet majd az ártéri erdőben, a Tisza gáttöltése és a kishajókikötő között.

Különleges látványú lombkoronasétányt építenek Nagykörűben, amely nyolc méter magasan és négyszáz méter hosszan kanyarog az ártéri erdőben, így a Tisza ingadozó vízállása nem befolyásolja majd a komplexum nyitvatartását – adta hírül az MTI.

Étterem is létesül, és lefedik a szabadtéri színpadot. További tervek között szerepel játszótér, szabadtéri társasjátékpark, csillagvizsgáló és egy egyszerűbb kalandpark kialakítása is. A beruházás a tervek szerint októberre valósul meg.

Hol van Nagykörű?

Nagykörű a Tisza jobb partján, Szolnoktól 25 km-re északkeletre, a Tisza-tótól délnyugatra található, 1600 fős település.

A falu lakóinak fő megélhetési forrása a világhírű nagykörűi cseresznye, amit elsősorban exportra termelnek. Ugyanakkor fellendülőben van a falusi turizmus is, sok vendéglátásra szakasodott, régi ház várja az odalátogatókat. Az őslakosok száma egyre csökken, minden negyedik ház mint nyaraló működik. A környék igazi horgászparadicsom.

A színek faluja…

Nagykörű sokszínű falu. A Tisza itt valóban szőke, attól kezdve, hogy visszaszállt medrébe az áradó folyó. De ha az égi színek változását követve a víz néha mélykékre vagy acélszürkére vált is, a parti homok aranyló szőkesége a hóig megmarad. Kevés helyen lelni annyiféle zöldet az Alföldön, mint errefelé. A tavaszodó gátoldalak harsány fűzöldje felejthetetlen. A füzek zöldessárga, áttetsző fátyla olyan színélmény, amelyért visszatér a szépet szerető ember. A falu egyszerre természet- és emberközeli, a gát alatt szellőfutamok borzolják a kiöntés kék vizét. Benne a templom tornya tükröződik.

A cseresznye faluja…

Magyarország cseresznyéskertje bőséges terméssel várja a kirándulókat. A cseresznyés minden évszakban egyaránt vonzó. A téli naplemente felejthetetlen látvány a cseresznyéskert valamelyik magasabb pontjáról, tavasszal hintón járhatják be a vendégek a virágpompába öltözött gyümölcsöst, nyáron roskadoznak a fák a világ egyetlen szív alakú gyümölcse, a cseresznye tűz piros termése alatt, és az ősz mesés színekkel festi be a kerteket.

Képek: Nagykörű Önkormnyzata