A Tisza-tó  Kelet-Magyarország legnagyobb, Magyarország második legnagyobb tava. Ez a mesterségesen, a Tisza duzzasztásával létrehozott 127 négyzetkilométeres vizfelület ma egyedülálló ökoturisztikai paradicsom. Aki belföldön üdülését, nyaralását tervezgeti, s vizpart mellet szeretné tölteni, jusson eszébe a Tisza-tó, ez a folyamatosn fejlődő, s a nyári zsúfoltságot mellőző klassz hely!

Páratlan természeti értékek, kerékpározás, horgászat, vízi sportok, kulturális programok- a Tisza-tó mellett minden együtt van a felejthetetlen nyaraláshoz. S persze a strandok, melyek vízminősége évről-évre kiváló minősítést kap. Mivel nálunk nem nagyok a távolságok sem , akár mind a hat, szuper szabadvizű strandot érdemes felkeresni, kipróbálni.

 

1. Abádszalók, Tisza-tó Strand

Ez a sokak által kedvelt Tisza -tavi üdülőhely a mozgalmas vízparti üdülések helyszíne, a vízi sportok paradicsoma. A közel kilométeres strandon ligetes és napos részek váltják egymást. A kisgyermekkel érkezőket lassan mélyülő homokos öböl várja.

Pezsgő a strandi élet, beach hangulat, disco-k, koncertek, élmény-gazdag programok váltják egymást. A vízi sportok fellegvára. Bérelhető: vízibanán, jet-ski, motorcsónak, SUP, és kenu, kipróbálhatod a vízi ejtőernyőzést, a vízisít, a wakesurf-öt.

Bőséges nyári program, igazi színes kavalkád teszi hangulatossá e partszakaszt.
A strand és közeli parkolók is fizetősek.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: Minden nap 8-20.30 óráig
Cím: 5241 Abádszalók, Strand út 3.
Földrajzi koordináták: É 47° 28′ 53″, K 20° 35′ 19″

 

2. Szabadvizű Strand és Kemping, Kisköre

A Kiskörei Strand sajátossága, hogy a strand itt van legközelebb a folyó medréhez, így a nyári hőségben szinte a Tiszában lubickolhat a hűsölni vágyó látogató. Itt az aktívabb pihenést előnyben részesítők is megtalálhatják számításukat. Többek között csúszda, motorcsónak, banán, gömbi, kajak-kenu, jet-ski, úszás, strandfoci pálya és szabadtéri mozi szerepel az ajánlatok között.
Több vendéglátóhely gondoskodik a test táplálásáról és minden hét végén lehet válogatni az itt szervezett rendezvényekből.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 15
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: H-V: 10:00 – 19:00
Akadálymentesített: igen

Cím: 3384 Kisköre, Strand sétány 
Földrajzi koordináták: É 47° 30′ 21″, K 20° 31′ 21″
Telefon: 0620/2643410

 

3. Szabadstrand Tiszanána-Dinnyéshát

A Dinnyésháti- Álompart„-on virágágyások, napozó szigetek, ligetes hűsölők teszik hangulatossá és nem mindennapivá az ide érkezők nyaralását.
A Tisza-tó körüli strandok közül a legfiatalabb,  a falutól távol eső üdülőterület mellett található a strand-, és csónakkikötő együttes. Közvetlenül az élő Tisza mellett fekszik, gyönyörű, festői környezetben.

Étterem és büfé is található itt.
Strand a természet vadregényes látványával varázsolja el a turistát.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: H-V: 10:00 – 18:00
Telefon: +36703977076

Cím: 3385 Tiszanána, Dinnyéshát 
Földrajzi koordináták: É 47° 31′ 3″, K 20° 34′ 25″

 

4. Szabadstrand Poroszló

A Poroszló melletti strand  természetközeli élményeket nyújt mindazoknak, akik pihenésük helyszínéül a Tisza-tavat választják. Ha a napozást és fürdőzést még színesebbé szeretnék varázsolni, érdemes csónakot bérelni és egy vagy akár több órás csónaktúrára indulni a szomszédos Tisza-tavi Madárrezervátumba, mely a Hortobágyi Nemzeti Park részeként a Világörökség része.

A parton árnyas fák tövében hűsölhetnek azok, akik megunták a tűző nap melegét. A lassan mélyülő víz kisgyermekes családok számára is ideális hely. A sekély rész hamar átmelegszik, kellemes hőmérsékletet kínálva a strandoláshoz. A közelben csónakkikötő, étterem, kemping található. A strand és a közvetlenül mellette található parkoló szintén ingyenes.

A Poroszlói szabad strand kiváló pihenési és szórakozási lehetőséget nyújt az ide érkező, nyugalmat kedvelő családoknak. A strandon vízibicikli, kajak, kenu bérlésére is nyílik lehetőség. A sportot kedvelők a homokos focipályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: 06.01-től 9:00-20:00

Cím: 3388 Poroszló, Tisza-tó 
Földrajzi koordináták: É 47° 39′ 3″, K 20° 39′ 11″
Telefon: +36203264041

 

5. Szabadstrand Tiszafüred

Tiszafüred szabad strandja szintén ideális hely a kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta ugyanúgy, mint a tó többi strandjáé, kiváló.

A strand és környéke, a Halas-tér színes programok otthona .

A parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző áll a vendégek szolgálatára, úgy mint a közeli csónakkikötők és kempingek.
A strandolás és parkolás ingyenes.

Cím: 5350 Tiszafüred, Halas tér

 

6. Sarudi Strand

Kedvelt szabadvizi strand  a Tisza-tó nyugati partszakaszának közepén. Mindössze néhány nádfal választja el a több négyzetkilométer nagyságú Sarudi- medencétől, mely kitűnő lehetőséget biztosít szörfözésre, vitorlázásra.

A közelben csónakkikötő, vendéglátóhelyek, kemping található. Vízi sport eszközök bérelhetők.
A Sarudi-medence strandját talán azok élvezik a legjobban, akiknek valamely családtagja szeret horgászni, hiszen változatos horgászvizek vannak a közelben.

 

A Tisza-tó strand-kínálata meggyőzött egy vízparti nyaralásról?

 

Gyere a Tisza-tóra,

s élvezd a nyarat, a strandot, mert itt annyira szép és jó, s talán még Bambi is kapható!