Néhány héten belül megnyitja kapuit Kisköre és a Tisza-tó új látványossága. Befejezéséhez közeledik az egyedi, érdekes formájú kilátó építése, melyről a Tisza-tó pazar látványa tárul a látogatók szeme elé. A kilátó formája olyan, mint két, egymással szembe fordított, hatalmas csónak.

A kilátót, melynek építtetője a MAHART, a nádasban négy lábasház fogja közre, melyek színükkel a négy őselemet szimbolizálják.

Április közepén-május elején kerül sor az új kilátó átadására, ami az Alföld szívében az egyik legmagasabb pont lesz. A kilátótorony mellett helyet foglaló lábasházak színei az őselemek, a föld, a víz, a tűz színeit tükrözik.

 

 

Kisköre polgármestere, Magyar Csilla így mutatja be:

 

Kiskörei látványosságok

  • 2014-ben adták át a Kiskörei Hallépcsőt, Európa legnagyobb ökológiai halfolyosóját, mely a nyári nagy vízszint-különbség idején biztosít átjárót a halaknak a tározó és a Tisza között.

A Hallépcsőről itt írtunk, olvass róla! (kattints!)

  • A Kiskörei Erőmű is látogatható előzetes bejelentkezéssel, egyeztetéssel. Aki azonban nem érdeklődik a fizika és gépészet iránt, az erőmű hídján áthaladva gyönyörködhet a tájban, érezheti talpai alatt az erőt, mely több mint 250 millió m3 vizet tart a tározótérben.
  • A Kiskörei Strand is megújult a többi Tisza-tavi szabadvizű strandhoz hasonlóan. Bringázás, evezés során jó kis pihenő az egész családnak.