TISZA-TÓ: Új kerékpáros paradicsom született 2020-ban az aktív kikapcsolódást kedvelők körében. Gondoltuk volna, hogy ez az év egyes területeken pozitív hatással lesz az egészségünkre?  A kerékpáros számlálások eredményei alapján biztosan kijelenthető, hogy az idei évben aktívabbak voltunk két keréken, mint valaha, hiszen még soha ennyien nem választották korábban a kerékpározást, mint aktív turisztikai formát.

A kerékpáros fejlesztéseket a turisták gyorsan felfedezték és megszerették. Ezt bizonyítja, hogy a Tisza-tavon a nyár folyamán kétszer annyian bicikliztek, mint egy évvel ezelőtt. A biciklizés pedig egyértelműen jótékony hatást gyakorol mind az egészségünkre, mind a fittségünkre, hiszen egy nagyon intenzív mozgásforma a szabad levegőn. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen elkészítette az idei nyár kerékpáros turizmusának gyorsjelentését.

Vajon honnan ez az ugrásszerű növekedés? Bebizonyosodott, hogy a kerékpáros hálózatfejlesztésekre nagy igény van. A Tisza-tavi kör hiányzó részének elkészültével egy év alatt megduplázódott a kerékpáros turisták száma. A júniusban átadott hidakon több mint 70 ezren bicikliztek át. Tavaly Kiskörén júliusban és augusztusban 18 ezer biciklist számoltak, idén ugyanezen időszak alatt több mint 40 ezret. A Poroszló és Tiszafüred között elkészült hiányzó szakasz, így a teljes Tisza-tó kerékpáros forgalmára rendkívül pozitív hatással volt.

Rövid idő alatt is óriási lehet a kerékpáros turisták számának növekedése.  Négy év alatt, 2016 óta 5,5-szeresére nőtt a Tisza-tó körül kerékpározók száma, köszönhetően a hálózat fejlesztésének, és a gátkoronán az autós forgalom csillapításának. A kerékpárút-szakaszok és kerékpáros hidak fejlesztésével az elsődleges cél, hogy biztonságos körülmények között kerékpározhassunk, és csak a gyönyörű természeti környezetre koncentrálhassunk. Az elkészült kerékpáros utak pedig hatványozottan növelik azok számát, akik az aktív kikapcsolódás ezen formáját választják.

Miért pont a Tisza-tó?

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava. A Tisza duzzasztásával hozták létre ezt a 127 km2-es vízfelületet, mely csodás természeti környezetével, évről-évre egyre több attrakcióval, s a maga természetes bájával rabul ejti az ide látogató vendégeket.

A Tisza-tó azonban nem csak a kerékpárosok paradicsoma! Elkápráztató tanösvények, ámulatba ejtő vízi utak, a poroszlói Ökocentrum, a kiskörei Hallépcső vagy a felújított Tisza-tavi strandok mind-mind fokozzák népszerűségét.

Amit pedig mindenképpen látnod kell, ezek a csodás helyek, melyekből a 10 legszebbet itt gyűjtöttük össze. Érdekel? Kattints!

Ősszel is érdemes erre a vidékre tervezni a pihenést, hisz a kerékpározás mellett itt a következő, természet biztosította nagy attrakció, az őszi nagy madárvonulás.

TIPP! Bringázás, nagy séták, tanösvények, ízes kalandok…. Ezekhez a tökéletes kiindulópont egy hangulatos, egyedi, kényelmes vendégház legyen lazítós-részleggel (szaunával, jakuzzival), SZÉP-kártyás fizetési lehetőséggel.

Válaszd a Borostyán Apartmanházat, a részletekért kattints ide!

 

Kiemelt kép és bejegyzés forrása: Aktív Magyarország